joi, 15 august 2013

In viata nu trebuie sa ne oprim niciodata din invatat.

Ziua in care incetam sa mai invatam ceva este ziua in care incetam sa ne traim viata frumos si eficient. Sa asimilam deci mereu informatii noi, sa le digeram si sa le folosim in propriul avantaj pentru a evolua si a ne simplifica viata.
Daca ne pierdem timpul, talentul si energia emotionala incercand sa rezolvam lucruri ce sunt peste puterile noastre nu vom face decat sa ne suparam si sa ne oprim evolutia in viata. Sa ne investim deci timpul in lucrurile pe care le putem controla, care au o rezolvare logica si importanta pentru noi ca persoane.
Cunoasterea vine din experientele pe care le avem in viata. Putem discuta de mii de ori despre un lucru, insa prin comunicare putem doar sa ne formam o intelegere filosofica asupra acestuia. Pentru a-l intelege cu adevarat trebuie sa il experimentam, sa ne confruntam cu el, sa faca parte din viata noastra.
Majoritatea dintre noi ne petrecem timpul incercand sa avem succes in cariera sau viata personala, insa nu avem stabilit un set clar de valori. Doar atunci cand lumea din jur ne va percepe in functie de valorile noastre vom putea avea succes.
Fie ca este vorba de prieteni, bani sau lucruri pe care le colectionezi, intotdeauna va exista o persoana care va avea mai mult decat tine. Tine minte totuusi ca important in viata nu este cat de multe lucruri palpabile detii, ci cat de bogat esti din punct de vedere intelectual si spiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu